Vacature voor secretaris

Wie zijn wij?

De SPH komt op voor de belangen van alle huurders van de SSH&. We luisteren naar signalen van medehuurders en overleggen met de SSH& en de gemeenten waarin de SSH& actief is (Nijmegen en Arnhem). Dat doen wij natuurlijk niet alleen, maar samen met een algemene commissie en in actief contact met andere huurders van de SSH&.

Wat zoeken wij in een secretaris?

De secretaris verzorgt de interne en externe communicatie, notuleert tijdens vergaderingen en ondersteunt de overige bestuursleden (voorzitter en penningmeester). Wij verwachten in het bijzonder dat een secretaris beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst en in staat is om georganiseerd te werken.

Wat verwachten we van jou als bestuurslid?

Als bestuurslid van de SPH heb je oog voor zaken die bij huurders spelen. Daarbij gaat het natuurlijk niet enkel om het internet wat er een keer uitligt, maar ook om de wat grotere zaken. Denk bijvoorbeeld aan de invloed die de verbouwing van een complex op de huurders daarvan kan hebben en of de opbouw van de servicekosten wel helemaal klopt. Je bent in staat om studenten te enthousiasmeren om op verschillende manieren bij te dragen aan de werkzaamheden van de SPH en te helpen om mogelijke problemen te signaleren. Je begrijpt dat bewonersparticipatie tegenwoordig eerder via de digitale weg verloopt dan via spreekuren en bent bereid te kijken hoe die participatie kan worden verbeterd. Natuurlijk doe je als bestuurslid niet alles alleen, maar probeer je zoveel mogelijk huurders bij de werkzaamheden van de SPH te betrekken. We verwachten van alle bestuursleden dat ze affiniteit hebben met, of interesse in de SSH&, in een van de SSH&-panden wonen en minimaal een jaar bereid zijn om enkele uren per week voor de SPH beschikbaar te stellen. Een integere en discrete houding is gezien de vertrouwelijke informatie waar de SPH mee te maken kan krijgen gewenst. Daarnaast hechten we veel waarde aan transparantie binnen de SPH. Ervaring met medezeggenschap of andere vormen van participatie is een pré, maar geen vereiste.

Wat bieden we jou?

  • Aantrekkelijke vrijwilligersvergoeding.
  • Mogelijkheid om bestuurservaring op te doen.
  • Kans om op hoog niveau te overleggen.
  • Goede kantoorfaciliteiten.
  • En dit alles in een heel gezellig team


Ben je geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk donderdag 5 oktober je motivatiebrief en cv naar sollicitatiecommissie@huurdersbelangen.nl. Vermeldt daarbij tevens je telefoonnummer.
De gesprekken vinden plaats op donderdag 12 oktober in de avond op het kantoor van de SPH in Nijmegen (Berg en Dalseweg 20).

Interesse in de SPH, maar niet in een bestuursfunctie?

De SPH heeft ook een algemene commissie die het bestuur met raad en daad bijstaat en een aantal keer per jaar met het bestuur bijeenkomt. Als je interesse hebt om – geheel vrijblijvend – een keer mee te kijken met de algemene commissie van de SPH, dan ben je ook van harte welkom! Stuur hiervoor een mail naar bestuur@huurdersbelangen.nl, dan hoor je snel van ons.

NIEUWS

De vacature is inmiddels gevuld.