SPH stelt vragen

Tijdens de zomerperiode heeft SPH enkele punten bij SSH& aan de orde gesteld. Hieronder de reactie van SSH&:

Duurzaamheid

Kan SSH& radiatorfolie overal achter verwarmingen plaatsen om energie te besparen? Of dit tegen een minimale prijs beschikbaar stellen aan huurders?

SSH& vindt het een goed idee, wat volgens hen in een breder perspectief geplaatst moet worden. Zij vinden dat het onderdeel uit moet maken van een pakket aan maatregelen.

SSH& stelt: Zoals in ons ondernemingsplan staat, vormt duurzaamheid een belangrijk speerpunt en gaan we de komende jaren in ieder geval aan de slag met projecten om onze bewoners bewust te maken van energiebesparing. Wat we precies gaan doen en hoe, staat op dit moment nog niet vast. Het idee van de radiatorfolie is in ieder geval al een goede suggestie, wellicht als onderdeel van een soort van toolbox voor bewoners.

Dus; op dit moment zetten we het idee van de radiatorfolie even ‘on hold’ om er straks iets mee te doen, in combinatie met nog meer goede plannen.

Duurzaamheid

De energieleverancier van SSH&, ENGIE, komt niet bepaald duurzaam uit de bus volgens Greenpeace. Waarom heeft SSH& voor ENGIE gekozen en niet voor een meer duurzame energieleverancier?

Leverancier Engie kwam als goedkoopste (maar wel groene stroom) uit de gezamenlijke inkoop via de brancheorganisatie Aedes (Aenergie; een collectief voor de inkoop van energie voor woningcorporaties). We hebben dus wel groen ingekocht, maar hebben de uitkomsten van de Aenergie inkoop gevolgd en daarbij de scherpste prijs voor onze huurders bedongen.

Als de huidige periode weer afloopt, doet Aenergie weer een nieuwe tender en kan er weer een andere partij uitkomen.

 

Als SPH zullen wij op deze onderwerpen vragen blijven stellen totdat ze gerealiseerd zijn!